Soufinad Consultancy
“Uw betrouwbare partner in administratieve dienstverlening…”

Wijziging btw-regels digitale diensten aan EU-landen

Per 1 januari 2019 verandert de fiscale regelgeving voor de btw over digitale diensten aan consumenten in andere EU-landen. In verband met deze wijziging is er een nieuw formulier beschikbaar op de site van de Belastingdienst.

Wat zijn digitale diensten?

Digitale diensten zijn:

· elektronische diensten

· telecommunicatiediensten

· radio- en televisieomroepdiensten

Nieuwe regeling btw

Heeft u in een jaar niet meer dan € 10.000 omzet aan dergelijke diensten aan consumenten en het eraan voorafgaande jaar ook, dan bent u vanaf 2019 btw verschuldigd in Nederland. Tot nu toe waren deze diensten belast in het woonland van de klant.

Toch btw in land consument?

Wilt u toch de btw aangeven en afdragen in het land van uw consumenten, dan kunt u dit aan de Nederlandse fiscus kenbaar maken via een nieuw formulier. U vindt deze op de site van de Belastingdienst (belastingdienst.nl zoekterm formulier digitale dienst).

Let op!

Deze keuze geldt totdat u deze weer opzegt, maar minimaal voor een periode van twee jaar.

U kunt de btw-aangifte en afdracht dan op twee manieren regelen. De gemakkelijkste manier is via de zogenaamde MOSS-regeling (mini One Stop Shop). Maar u kunt zich ook aanmelden bij de Belastingdienst van uw afnemers.

MOSS-regeling

Deze regeling biedt u de mogelijkheid om btw die u over deze diensten moet betalen aan te geven via één land. Dit is het land waar u voor de btw geregistreerd staat. U stuurt dan digitaal uw btw-aangifte in. De Nederlandse fiscus stuurt de btw-meldingen vervolgens, samen met de door u betaalde btw, door naar de desbetreffende EU-landen. 

 
Kaart
Opbellen
E-mail
Info