Soufinad Consultancy
“Uw betrouwbare partner in administratieve dienstverlening…”

Cultuurgift nog een jaar extra aantrekkelijk

Bedrijven en particulieren kunnen tot 2019 profiteren van een extra belastingvoordeel wanneer zij schenken aan culturele instellingen. De zogeheten multiplier voor de giftenaftrek zou met ingang van 2018 worden afgeschaft, maar het kabinet stelt in de Prinsjesdagplannen voor deze maatregel met één jaar te verlengen.

Schenkt u als particulier aan een culturele ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) dan mag u deze gift in uw aangifte inkomstenbelasting verhogen met 25%. Deze verhoging is gemaximeerd op € 1.250. Dat maximum bereikt u dus bij een gift van € 5.000. Een culturele ANBI is een instelling die voor minstens 90% actief is op cultureel gebied zoals in de beeldende kunst, dans of muziek.

Als ondernemer mag u voor de vennootschapsbelasting de aftrek van uw gift met 50% verhogen. Deze verhoging kan maximaal € 2.500 bedragen. Dat maximum bereikt u dus bij een gift van € 10.000.

Let op!

Het kabinet moet de verlenging van de 'multiplier' voor een gift aan een culturele ANBI nog wel voorleggen aan de Europese Commissie. Ook de Tweede en Eerste Kamer moeten hier nog mee instemmen. 

 
Kaart
Opbellen
E-mail
Info