Soufinad Consultancy
“Uw betrouwbare partner in administratieve dienstverlening…”

Geef uw wereldinkomen op

De Belastingdienst heeft de formulieren waarmee het wereldinkomen kan worden opgegeven verzonden. Uw wereldinkomen is uw gezamenlijke inkomen in Nederland en het buitenland bij elkaar opgeteld. U bent verplicht deze gegevens door te geven.

Wie ontvangt een formulier?

U krijgt alleen een verzoek uw wereldinkomen op te geven als u of uw partner buiten Nederland woonde en een toeslag ontving, zoals de zorgtoeslag of kinderopvangtoeslag. U krijgt het verzoek ook als u of een gezinslid buiten Nederland woonde en een buitenlandbijdrage Zvw betaalde aan het Centraal Administratie Kantoor (CAK).

Wat is het wereldinkomen?

Uw wereldinkomen is uw gezamenlijke inkomen in Nederland en het buitenland bij elkaar. U geniet bijvoorbeeld winst in het buitenland en looninkomsten in Nederland.

Wat is het belang van uw wereldinkomen?

Aan de hand van uw wereldinkomen worden de volgende bedragen bepaald:

· de definitieve hoogte van uw toeslagen

· de definitieve buitenlandbijdrage Zvw

· uw tegemoetkoming van het CAK

De al ontvangen bedragen en betaalde bijdragen zijn slechts voorlopig en kunnen pas definitief bepaald worden nadat uw wereldinkomen bekend is. Na de opgave ontvangt u een beschikking van de Belastingdienst. Hierin staat vermeld wat uw wereldinkomen is, onderverdeeld naar in Nederland belast inkomen en daarbuiten.

Let op!

Geeft u uw wereldinkomen niet op, dan moet u onder meer reeds ontvangen toeslagen terugbetalen.

Uitstel aanvragen?

Kunt u de opgaaf niet op tijd terugsturen, vraag dan uitstel aan vóór de uiterste aanleverdatum die op uw opgaaf staat. 

 
Kaart
Opbellen
E-mail
Info