Soufinad Consultancy
“Uw betrouwbare partner in administratieve dienstverlening…”

Geen derdenverklaring bij uitstel belastingbetaling door corona

Om mogelijke financiële problemen van ondernemers vanwege het coronavirus nog verder te beperken, zijn er extra mogelijkheden tot uitstel van belastingbetaling. De aanvullende verklaring van bijvoorbeeld de accountant of financieel adviseur, de derdenverklaring, is niet langer nodig.

Belastingen

Ondernemers kunnen uitstel van betaling krijgen voor de betaling van loonbelasting, inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting en btw. Uitstel was al mogelijk, maar moest tot nog toe begeleidt gaan van een accountantsverklaring. Hieruit moest duidelijk worden dat het uitstel verband hield met het coronavirus. Een accountantsverklaring is nu niet meer nodig. Als u uitstel vraagt, krijgt u dit automatisch voor drie maanden.

Let op!

U kunt ook voor langere tijd uitstel aanvragen. In dat geval dient u wel extra informatie te leveren. Dit kan een verklaring van een derde zijn, maar tot nu toe is dit niet verplicht.

Gemeentelijke heffingen

Ook diverse gemeentes nemen maatregelen voor burgers en ondernemers die door het coronavirus in financiële moeilijkheden komen. Dit meldt het ANP. Het betreft onder andere de gemeentes Almere, Zutphen, Oisterwijk, Goirle, Harderwijk, Gorinchem, Wierden, Schagen en Noordwijk. De tegemoetkomingen lopen uiteen en betreffen onder meer het verlenen van uitstel van betaling van gemeentelijke heffingen en het later innen ervan.

Uitstel aflossing krediet

De banken hebben besloten dat mkb-bedrijven met leningen tot € 2,5 miljoen, een half jaar uitstel kunnen krijgen voor het aflossen van deze leningen. Voorwaarde is wel dat de ondernemingen in de kern gezond moeten zijn. Voor ondernemers met grotere leningen volgen nog aanvullende maatregelen. 

 
Kaart
Opbellen
E-mail
Info