Soufinad Consultancy
“Uw betrouwbare partner in administratieve dienstverlening…”

Voorkom boete: BTW-correcties 2017 vóór 1 april 2018 digitaal doorgeven

Bent u ondernemer voor de btw? Dan bent u verplicht om eventuele correcties op verstuurde btw-aangiften digitaal door te geven. Als u binnen drie maanden na afloop van het jaar (vóór 1 april dus) een suppletie indient voorkomt u het betalen van belastingrente.

Als btw-ondernemer bent u verplicht om eventuele fouten in de btw-aangifte te melden aan de Fiscus. Dit kan met een suppletie omzetbelasting. Deze moet vanaf 01-01-2018 digitaal verstuurd worden. Wanneer u de suppletie omzetbelasting voor 1 april verstuurt, betaalt u geen belastingrente. Wel kunt u een verzuimboete krijgen van 5% van het btw-bedrag dat u moet betalen. Deze boete is/wordt bepaald door de Fiscus.

Ontvangt u nog geld van de Fiscus? Dan geldt dezelfde regeling en krijgt u mogelijk belastingrente.

Correcties < € 1.000 in eerstvolgende aangifte

Heeft u een foutje gemaakt in de btw-aangifte? Of een factuur over het hoofd gezien? In veel gevallen kunt u de btw-aangifte corrigeren in de volgende aangifte. Foutjes tot € 1000,- mag u gewoon verwerken in de eerstvolgende btw-aangifte. Hierbij maakt het niet uit of het gaat om een te betalen bedrag gaat of een teruggaaf.

Voor bedragen boven de € 1000,- moet u een suppletie omzetbelasting indienen.

Suppletie-aangifte kan alleen nog digitaal

Vanaf 1 januari 2018 kunnen ondernemers een correctie op de BTW-aangifte alleen nog maar digitaal doorgeven. Dit moet dan of via de site van de Fiscus of met de eigen software of via de adviseur gedaan worden.

 
Kaart
Opbellen
E-mail
Info