Soufinad Consultancy
“Uw betrouwbare partner in administratieve dienstverlening…”

Profiteert u ook van hersteloperatie kindgebonden budget?

De fiscus heeft in het verleden in een flink aantal gevallen te weinig kindgebonden budget uitbetaald. Dit gebeurt nu alsnog met terugwerkende kracht en levert soms een onverwacht flinke meevaller op.

Kindgebonden budget

Ontvangt u kinderbijslag en is het inkomen en vermogen van u en uw partner niet te hoog? Dan krijgt u misschien kindgebonden budget van de Belastingdienst. Dit is een extra bijdrage voor gezinnen met kinderen.

Automatisch

Voor een groot deel van de ouders regelt de Belastingdienst deze toeslag automatisch. Gebleken is echter dat sinds 2008 ongeveer 300.000 tot 400.000 ouders onterecht geen kindgebonden budget hebben ontvangen. De oorzaak is dat het toeslagensysteem ervan uitging dat ouders na het stopzetten zelf weer het kindgebonden budget moesten aanvragen. Dit klopt niet volgens de wet.

Hersteloperatie

De Belastingdienst is inmiddels begonnen met een hersteloperatie. Hierbij ontvangen alle ouders, die ten onrechte geen kindgebonden budget hebben gekregen, dit alsnog met terugwerkende kracht.

Omvang hersteloperatie

In de periode 2008 t/m 2019 hebben 300.000 tot 400.000 ouders ten onrechte geen kindgebonden budget gehad. In de periode vóór 2015 ging het jaarlijks gemiddeld om € 600, na deze periode gemiddeld zelfs om € 1.000.

Bericht via MijnOverheid

Ouders die alsnog het kindgebonden budget krijgen uitbetaald, hebben hierover bericht gehad via MijnOverheid. U kunt hier ook checken of het nabetaalde bedrag klopt met hetgeen is berekend.

Tip!

U kunt voor de berekening van het kindgebonden budget ook een proefberekening maken via de site van de Belastingdienst (zoekterm proefberekening toeslagen). U kunt dan checken of u aan de voorwaarden voldoet en zo ja, op hoeveel kindgebonden budget u recht heeft. 

 
Kaart
Opbellen
E-mail
Info