Soufinad Consultancy
“Uw betrouwbare partner in administratieve dienstverlening…”

Kan ik huurtoeslag krijgen?

Niet iedereen die huurt kan huurtoeslag krijgen. Om in aanmerking te komen, mag u niet te veel verdienen. Ook mag de huur niet te hoog, maar ook niet al te laag zijn.

Maak een Proefberekening. U vult uw situatie in en ziet dan of u toeslag krijgt en hoeveel. Of bekijk hieronder nog even de belangrijkste voorwaarden.

Uw inkomen mag niet te hoog zijn

U mag niet te veel verdienen. Woont u alleen? Dan mag u in 2018 niet meer dan € 22.400 per jaar verdienen. Woont u niet alleen, dan mag het inkomen van alle bewoners samen niet meer dan € 30.400 per jaar zijn.

Uw huur mag niet te hoog zijn

Uw huur mag in 2018 niet hoger zijn dan € 710,68. Zijn alle bewoners jonger dan 23 jaar? Dan mag de huur niet hoger zijn dan € 417,34, behalve als u al een kind hebt dat bij u woont. Dan mag de huur toch € 710,68 zijn.

U huurt een zelfstandige woonruimte

Een zelfstandige woonruimte heeft in ieder geval een eigen toegangsdeur die op slot kan, keuken en wc.

Maar niet voor alle zelfstandige woningen kunt u huurtoeslag krijgen. Voor een woonboot of recreatiewoning kunt u bijvoorbeeld geen huurtoeslag krijgen. Ook al zijn het zelfstandige woonruimten. En voor sommige onzelfstandige woningen kunt u juist wél weer huurtoeslag krijgen. Lees meer bij Wat is een zelfstandige woonruimte?

Uw vermogen mag niet te hoog zijn

U mag ook niet te veel vermogen hebben, zoals spaargeld. Iedere bewoner mag in 2018 maximaal € 30.000 hebben. Partners mogen samen maximaal € 60.000 hebben.

Zoveel huurders, zoveel situaties

Bent u nog geen 18? Hebt u AOW? Bent u geen Nederlander? Woont er iemand met een handicap in huis? Twijfelt u of u servicekosten moet meerekenen? Of zit u in een bijzondere situatie? Lees dan alle voorwaarden voor 2018

 
Kaart
Opbellen
E-mail
Info