Soufinad Consultancy
“Uw betrouwbare partner in administratieve dienstverlening…”

Loonkostenvoordeel lage inkomens? Nieuwe tarieven 2019

Heeft u werknemers in dienst met een laag loon? Dan heeft u misschien recht op een tegemoetkoming in de loonkosten. De grenzen voor het uurloon voor het lage-inkomensvoordeel (LIV) zijn voor het jaar 2019 onlangs vastgesteld. De grenzen zijn aangepast vanwege de stijging van het minimumloon per 1 januari 2019.

LIV

Werkgevers hebben recht op een tegemoetkoming in de loonkosten, het LIV, als ze werknemers in dienst hebben die minimaal 100% van het wettelijk minimumloon verdienen en maximaal 125%. Er zijn twee categorieën, een hoge en een lage tegemoetkoming.

Uurloon

De hoge tegemoetkoming krijgt de werkgever in 2019 voor werknemers met een uurloon van minimaal € 10,05 en maximaal € 11,07. De lage tegemoetkoming geldt voor werknemers met een uurloon van meer dan € 11,07 en maximaal € 12,58 per uur.

Hoogte tegemoetkoming

De hoge tegemoetkoming bedraagt € 1,01 per uur en maximaal € 2.000 per jaar. De lage bedraagt € 0,51 per uur en maximaal € 1.000 per jaar.

Tegemoetkoming automatisch

U verkrijgt de tegemoetkoming automatisch voor alle werknemers die aan de criteria voldoen. Het UWV berekent dit op basis van uw polisadministratie.

Uurloon beïnvloeden

U kunt het uurloon van uw werknemers zelf beïnvloeden om te zorgen dat u zoveel mogelijk van het LIV profiteert. Bijvoorbeeld door werknemers die iets boven de grens van het uurloon verdienen een kostenvergoeding via de werkkostenregeling te geven in ruil voor iets minder loon. Uiteraard kan dit alleen binnen de wettelijke mogelijkheden.

Heeft u vragen over de nieuwe uurlonen voor het LIV, neem dan contact met ons op. 

 
Kaart
Opbellen
E-mail
Info