Soufinad Consultancy
“Uw betrouwbare partner in administratieve dienstverlening…”

Kleineondernemersregeling? Aanmelden voor 20 november

Wilt u in aanmerking komen voor de kleineondernemersregeling (KOR) in 2020? Dan kunt u zich hiervoor tot 20 november van dit jaar aanmelden bij de Belastingdienst.

Oude versus nieuwe kleineondernemersregeling

De kleineondernemersregeling zal per 2020 veranderen. Onder de huidige kleineondernemersregeling geldt een vrijstelling van de af te dragen btw als deze niet meer bedraagt dan € 1.345 per jaar. In dat geval kunt u ook een ontheffing krijgen van uw administratieve verplichtingen. Zo hoeft u bijvoorbeeld geen btw-aangifte te doen. Moet u meer btw afdragen, maar niet meer dan € 1.883, dan krijgt u een korting. Onder de nieuwe kleineondernemersregeling geldt een vrijstelling als uw omzet niet meer bedraagt dan € 20.000. De per saldo af te dragen btw is dus niet meer van belang.

Inhoud nieuwe regeling

Onder de nieuwe regeling brengt u geen btw meer in rekening, kunt u geen btw meer aftrekken en doet u geen aangifte voor de btw meer. Uw omzet moet u wel bijhouden. Als u zich aanmeldt, geldt dit voor minstens drie jaar. Aanmelden kunt u via dit speciale formulier bij de Belastingdienst,

Nieuw! Ook voor rechtspersonen

De nieuwe regeling staat ook open voor rechtspersonen, zoals bv's. Dit is onder de huidige regeling niet het geval.

Let op!

Als u nu ontheffing heeft van uw administratieve verplichtingen, hoeft u zich niet voor de nieuwe regeling aan te melden. De fiscus gaat er dan vanuit dat u de nieuwe regeling wilt toepassen en stuurt u hierover een brief. Daarin staat ook wat u moet doen als u de nieuwe regeling niet wilt toepassen.

Wilt u meer weten over de nieuwe kleineondernemersregeling, neem dan contact met ons op. 

 
Kaart
Opbellen
E-mail
Info