Soufinad Consultancy
“Uw betrouwbare partner in administratieve dienstverlening…”

Verder uitstel lastenverlichting grootbedrijf

De toegezegde lastenverlichting voor het grootbedrijf wordt verder uitgesteld. Het tarief in de vennootschapsbelasting voor winsten vanaf € 200.000 gaat het komende jaar niet omlaag, in tegenstelling tot eerdere plannen. Dit staat in het Belastingplan 2020.

Belastingplan 2019

In het Belastingplan 2019 was het verlagen van de tarieven al aangekondigd. Nadat duidelijk werd dat de dividendbelasting niet zou worden afgeschaft, werd besloten de tarieven in de vennootschapsbelasting zelfs extra te verlagen ten opzichte van de voornemens in het Belastingplan 2019.

Belastingplan 2020

In het Belastingplan 2020 gaat de verlaging van de eerste schijf nog steeds door. In 2020 komt het tarief over de eerste € 200.000 uit op 16,5% en daalt in 2021 verder naar 15%. Het tarief van de tweede schijf voor de winst boven € 200.000 blijft volgend jaar echter 25% en daalt pas in 2021 naar 21,7%.

Verlaging van het hoge tarief onzeker?

Of het hoge tarief in 2021 inderdaad daalt naar 21,7% is overigens nog onzeker. Eerder al werd aangekondigd dat de lastenverlichting voor het grootbedrijf afhankelijk is van de vraag in hoeverre er door dit deel van het bedrijfsleven wordt meegewerkt aan een loonsverhoging.

Koopkracht

Een loonsverhoging wordt door het kabinet nodig geacht voor het stimuleren van de koopkracht. Het kabinet heeft hier zelf ook invulling aan gegeven door de tarieven in box 1 te laten dalen en een aantal heffingskortingen extra te verhogen.

Overigens moeten alle voorstellen nog door het parlement worden aanvaard en zijn deze dus nog onzeker.

Heeft u vragen over de tarieven in de vennootschapsbelasting, neem dan contact met ons op. 

 
Kaart
Opbellen
E-mail
Info