Soufinad Consultancy
“Uw betrouwbare partner in administratieve dienstverlening…”

Nieuw kabinet verhoogt vrijwilligersvergoeding!

Het nieuwe kabinet wil de maximaal onbelaste vrijwilligersvergoeding verhogen van € 1.500 naar € 1.700. Dat staat in het regeerakkoord. Het is de bedoeling dat deze verhoging ingaat per 1 januari 2019.

Vrijwilligersvergoeding

Op grond van de vrijwilligersregeling hoeft een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) geen loonheffing in te houden op een vergoeding (of verstrekking) aan een vrijwilliger. Dat geldt ook voor een sportorganisatie en voor een organisatie die geen aangifte vennootschapsbelasting hoeft te doen.

Het totaal aan vergoedingen en verstrekkingen aan de vrijwilliger mag niet meer bedragen dan € 150 per maand en maximaal € 1.500 per jaar. Dit maximale jaarbedrag wil het nieuwe kabinet per 1 januari 2019 verhogen naar € 1.700. Deze verhoging van € 200 is nog niet definitief. Een en ander zal nog wettelijk moeten worden geregeld.

Let op!

Betaalt u een uurvergoeding, dan beschouwt de Belastingdienst een bedrag van maximaal € 4,50 (of € 2,50 voor een vrijwilliger jonger dan 22 jaar) per uur als vrijwilligersvergoeding. Ook daarbij geldt het maximum van € 150 per maand en € 1.500 per jaar. Betaalt u een vrijwilliger per activiteit, dan moet u de vergoeding omrekenen naar een vergoeding per uur. 

 
Kaart
Opbellen
E-mail
Info