Soufinad Consultancy
“Uw betrouwbare partner in administratieve dienstverlening…”

Compensatie transitievergoeding ook voor grote werkgevers

Zowel kleine als grote werkgevers komen in aanmerking voor de compensatieregeling transitievergoeding bij langdurige arbeidsongeschiktheid. Dit heeft minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid geantwoord als reactie op vragen van de GroenLinks-fractie in de Eerste Kamer. De regeling gaat in per 1 april 2020.

Compensatie voor elke werkgever

In het regeerakkoord was vastgelegd dat de regeling kleine werkgevers betrof. Er is besloten dat ook grote werkgevers in aanmerking komen voor de regeling. Elke werkgever kan gebruik maken van de regeling als hij aan de voorwaarden voldoet. Daardoor wordt de regeling beter betaalbaar.

Transitievergoeding

Als werkgever bent u verplicht een transitievergoeding te betalen aan een werknemer die u na twee jaar arbeidsongeschiktheid ontslaat. De compensatie is een door u betaalde transitievergoeding, met een maximum van het doorbetaalde loon tijdens twee jaar ziekte. Doel van deze maatregel is het beperken van kosten bij langdurige ziekte en ontslag van de werknemer. Ook moeten op deze manier langdurige ‘slapende dienstverbanden’ worden voorkomen.

Ingangsdatum 

U kunt compensatie aanvragen bij het UWV vanaf 1 april 2020, binnen 6 maanden na betaling van de volledige transitievergoeding. Voor transitievergoedingen die vanaf 1 juli 2015 betaald zijn, is met terugwerkende kracht compensatie aan te vragen. Dat is mogelijk van 1 april 2020 t/m 30 september 2020. Deze data zijn in overleg met het UWV vastgesteld. Het UWV heeft aangegeven tijd nodig te hebben om deze maatregel voor te bereiden.

 
Kaart
Opbellen
E-mail
Info