Soufinad Consultancy
“Uw betrouwbare partner in administratieve dienstverlening…”

Geen MIA-aftrek meer voor hybride auto

In 2019 krijgt u voor plugin-hybride auto's geen milieu-investeringsaftrek (MIA) meer. Voor volledig elektrische auto's wordt de MIA verminderd. Deze auto's worden daardoor bij aanschaf per saldo duurder.

Focus op elektrisch

Het afschaffen van de MIA hangt samen met de focus van het kabinet op volledig elektrisch rijden. Daarom is de MIA afgeschaft voor plugin-hybride auto's die tot 30 gram CO2 per kilometer uitstoten.

Wat scheelt het?

Plugin-hybride auto's met een maximum uitstoot van 30 gram CO2 per kilometer kwamen in 2018 nog voor op de Milieulijst. U kreeg bij aanschaf van een dergelijke nieuwe auto tot een investeringsbedrag van € 35.000 27% MIA. De MIA kon u dus maximaal € 9.450 aan extra aftrek opleveren.

Ook minder MIA voor elektrische auto

Volledig elektrische auto's komen nog wel in aanmerking voor de MIA. Het percentage is echter verlaagd van 36% naar 27%. Daarnaast is ook het maximale investeringsbedrag verlaagd van € 50.000 naar € 40.000.

Het maximale voordeel van de MIA wordt daardoor verlaagd van € 18.000 naar € 10.800.

In lijn met overige aanpassingen

De aanpassingen in de Milieulijst zijn in lijn met overige aanpassingen rond elektrisch rijden. Zo is sinds 2017 ook de verlaagde bijtelling afgeschaft voor het privégebruik van plugin-hybride auto's van de zaak.

Wilt u meer weten over de MIA voor personenauto's, neem dan contact met ons op. 

 
Kaart
Opbellen
E-mail
Info