Soufinad Consultancy
“Uw betrouwbare partner in administratieve dienstverlening…”

Btw-tip! Betaalde btw buitenland? Vraag deze voor 1 oktober terug

Ook dit jaar kan de btw worden teruggevraagd die in het buitenland over zakelijke uitgaven in 2018 is betaald. Heeft uw bedrijf vorig jaar ook btw in het buitenland betaald, kom dan tijdig in actie en houd de voorwaarden in de gaten.

Alleen zakelijke uitgaven

U kunt uiteraard alleen de btw terugvragen op zakelijke uitgaven, bijvoorbeeld de btw op hotelkosten tijdens een buitenlands congres.

Uitgaven in de EU

Voor het terugvragen van btw in andere EU-landen geldt een speciale regeling. U kunt de btw op deze uitgaven digitaal terugvragen via de Nederlandse Belastingdienst. Hiervoor moet u inloggen op de site van de Belastingdienst (belastingdienst.nl zoekterm ‘btw terug uit eu’). Hiervoor heeft u inloggegevens nodig die u, eveneens digitaal, tijdig dient aan te vragen.

Let op!

De deadline voor het terugvragen van btw op uitgaven in de EU in het jaar 2018 is 1 oktober 2019. Vraag uw inloggegevens dus ruim op tijd aan als u die nog niet heeft, want de afhandeling ervan kan maximaal vier wekenduren.

Grens € 50

U kunt btw in andere EU-landen terugvragen vanaf € 50 aan betaalde btw per land. Vraagt u een lager bedrag terug, dan is het niet zeker of u dit bedrag ook daadwerkelijk terugkrijgt.

Let op!

Vraag in het Verenigd Koninkrijk betaalde btw vanwege de Brexit zo snel mogelijk terug. Zoals het er nu voorstaat, vindt de Brexit uiterlijk op 31 oktober 2019 plaats.

Facturen scannen

Het terugvragen van in de EU betaalde btw is een behoorlijke administratieve klus. Zo moet u bijvoorbeeld soms facturen scannen. Het zal daarom meestal niet lonen om geringe bedragen aan btw terug te vragen.

Buiten de EU betaalde btw

Als u buiten de EU betaalde btw wilt terugvragen, moet u contact opnemen met de Belastingdienst van het betreffende land. Zij kunnen u informeren of dit mogelijk is en onder welke voorwaarden. 

 
Kaart
Opbellen
E-mail
Info