Soufinad Consultancy
“Uw betrouwbare partner in administratieve dienstverlening…”

Subsidie voor elektrische bestelauto

Steden kunnen vanaf 1 januari 2025 een zero-emissiezone invoeren. Nieuwe bestel- of vrachtwagens die na 2025 op kenteken worden gezet, moeten emissieloos rijden om in deze stadscentra te komen. Om ondernemers tegemoet te komen, kunnen zij tot en met 2025 subsidie krijgen bij de aanschaf of lease van een nieuwe elektrische bestelbus.

Tijd om te anticiperen

Steden die een emissievrije zone invoeren, moeten dit minstens vier jaar van tevoren bekendmaken. Op die manier kunnen ondernemers op de maatregel anticiperen. Ook komt er tot eind 2027 een overgangsregeling voor niet-elektrische bestelauto’s en tot eind 2029 voor niet-elektrische vrachtauto’s.

Aanvraag subsidie

Ondernemers die in een emissieloze zone moeten zijn, kunnen vanaf komend voorjaar (2021) subsidie aanvragen voor de aanschaf of lease van een uitstootvrije bestelbus. De subsidie bedraagt 10% van de nieuwprijs, met een maximum van € 5.000.

Voorwaarden

De nieuwe subsidie kent een aantal voorwaarden:

·  de bestelbus moet een minimale actieradius van 100 kilometer hebben;

·  er komt per bedrijf een maximum aan het aantal bestelbussen waarvoor subsidie mag worden aangevraagd;

·  bij doorverkoop van de bestelbus binnen drie jaar moet de subsidie deels terug worden betaald.

Let op!

De subsidie krijgt men naast de bestaande investeringsaftrekken, zoals die voor kleinschalige en milieuvriendelijke investeringen.

Op = op

Voor de regeling is volgend jaar € 22 miljoen beschikbaar. Dit betekent dat wanneer de middelen zijn uitgeput, men dat jaar geen subsidie meer krijgt. Tot en met 2025 is er in totaal € 185 miljoen beschikbaar. 

 
Kaart
Opbellen
E-mail
Info