Soufinad Consultancy
“Uw betrouwbare partner in administratieve dienstverlening…”

Europees tolnetwerk stap dichterbij

De Europese Raad en het Europees Parlement hebben een voorlopige overeenkomst bereikt over het EETS-dossier. Met dit European Electronic Toll Service-systeem kunnen weggebruikers in Europa automatische tolbetalingen doen met slechts één On Board Unit (OBU). Het dossier bevat een aantal belangrijke elementen.

Naast het weghalen van allerlei belemmeringen bij toldienstverleners, wordt de grensoverschrijdende betaling van tol in Europa verbeterd. Dit geldt zowel voor de gebruikers als de overheden die deze tol heffen. Hieraan was sterk behoefte in verschillende landen.

Nummerplaatherkenning

Ook moet de Europese Commissie met een strategie komen om grensoverschrijdend betalen zo snel mogelijk in de hele EU in te voeren. Daarnaast hebben tolsystemen straks de verplichting om te werken met automatische nummerplaatherkenning. Dit versnelt en vergemakkelijkt de inning van de verschuldigde tol.

Gegevensuitwisseling

De overeenkomst maakt de incasso van boetes op afstand en achteraf een stuk gemakkelijker, omdat het voorstellen bevat voor verbetering van de gegevensuitwisseling. Ten slotte faciliteert het voorstel de interoperabiliteit van tolsystemen in verschillende landen. De tolinning voor de Europese markt wordt gemakkelijker door de opname van nieuwe technologieën. Hierdoor kan tol in Europa gemakkelijker op één manier geïnd worden. 

 
Kaart
Opbellen
E-mail
Info