Soufinad Consultancy
“Uw betrouwbare partner in administratieve dienstverlening…”

Loonaangifte via nieuwe portaal Belastingdienst

Werkgevers die zelf de loonaangifte invullen met behulp van het programma van de Belastingdienst, kunnen hiervoor voortaan ook terecht in het nieuwe portaal, Mijn Belastingdienst Zakelijk. Zo komen steeds meer functies in het nieuwe portaal beschikbaar.

Vanaf 2020 verplicht

Ondernemers kunnen nu de loonaangifte ook nog via het oude portaal indienen, maar dat is volgend jaar niet meer mogelijk. Vanaf 2020 wordt het gebruik van het nieuwe portaal voor de loonaangifte verplicht.

Functies nieuwe portaal

U kunt in het nieuwe portaal terecht voor uw btw-aangifte, de correctie btw-aangifte (suppletie), de opgaaf ICP, voor het opgeven en wijzigen van uw rekeningnummer en voortaan dus ook voor de loonaangifte.

Inloggen

Wilt u inloggen in het nieuwe portaal, dan dient u daarvoor DigiD of e-Herkenning te gebruiken. Zzp'ers en eenmanszaken dienen gebruik te maken van DigiD, rechtspersonen van e-Herkenning.

Digitale sleutel

E-Herkenning is een digitale sleutel waarmee op een veilige manier bij steeds meer organisaties kan worden ingelogd.

Veiligheidsniveau 3

Voor gebruik van e-Herkenning bij de Belastingdienst is veiligheidsniveau 3 vereist. Dit is het op één na hoogste veiligheidsniveau. Werkt u al met e-Herkenning op een lager niveau, dan kunt u dit laten upgraden tot een hoger niveau bij uw leverancier van e-Herkenning.

Heeft u vragen over de loonaangifte, neem dan contact met ons op. 

 
Kaart
Opbellen
E-mail
Info