Soufinad Consultancy
“Uw betrouwbare partner in administratieve dienstverlening…”

Heffingskortingen volgend jaar extra omhoog

Het maximum van de algemene heffingskorting en van de arbeidskorting gaan volgend jaar extra omhoog. Vorig jaar was al een verhoging van beide kortingen aangekondigd, maar de extra verhogingen komen hier bovenop. Dit staat in het Belastingplan 2020.

Algemene heffingskorting

Iedere belastingplichtige heeft in beginsel recht op de algemene heffingskorting, maar deze is wel inkomensafhankelijk. Hoe hoger het inkomen, hoe lager de korting. Het maximum wordt volgend jaar verhoogd van nu € 2.477 naar € 2.711. Vanaf een inkomen dat belast wordt tegen het toptarief (49,5% in 2020) bestaat geen recht meer op de korting.

Arbeidskorting

De arbeidskorting is alleen weggelegd voor werkenden. De korting is ook afhankelijk van het inkomen, bedraagt nu maximaal € 3.399 en volgend jaar maximaal € 3.819. De arbeidskorting neemt af naarmate de arbeidsinkomsten hoger zijn.

Lastenverlichting

De verhoging van beide kortingen is het resultaat van de aangekondigde lastenverlichting. Het voordeel komt met name ten goede aan de lagere inkomens.

Overige kortingen

Ook de overige heffingskortingen, bijvoorbeeld de ouderenkorting, gaan volgend jaar iets omhoog. Dit vanwege de tabelcorrectiefactor. De verhoging bedraagt 1,6%.

Individuele inkomenseffecten onzeker

Ondanks dat het kabinet miljarden heeft uitgetrokken voor koopkrachtverbetering, is onzeker hoe het individuele koopkrachtplaatje eruit komt te zien. Dit is namelijk ook afhankelijk van persoonlijke factoren, zoals het al dan niet getroffen worden door de maximering van de aftrek van de meeste aftrekposten tot maximaal 46% in 2020.

Alle maatregelen moeten nog door het parlement worden goedgekeurd en zijn dus nog niet zeker.

Heeft u vragen over de heffingskortingen voor volgend jaar, neem dan contact met ons op. 

 
Kaart
Opbellen
E-mail
Info