Soufinad Consultancy
“Uw betrouwbare partner in administratieve dienstverlening…”

Eenvoudige douaneaangifte voor zendingen tot 22 euro

Vanaf 2021 komt er een eenvoudige douaneregeling voor zendingen met een waarde van niet meer dan € 22. De vereenvoudigde regeling heeft te maken met de nieuwe btw-regels rond e-commerce die de EU-lidstaten vanaf 2021 moeten toepassen.

Standaard douaneaangifte

Standaard douaneaangiften voor het plaatsen van goederen onder een douaneregeling bevatten alle gegevens die nodig zijn voor de toepassing van de bepalingen die gelden voor de douaneregeling waarvoor de goederen worden aangegeven. Dit betekent dan ook dat per douaneregeling specifieke gegevens nodig zijn.

Minder gegevens

De vereenvoudigde douaneaangifte betekent dat er voor goederen tot € 22 minder gegevens vermeld hoeven te worden bij de aangifte.

Niet voor verboden en aan beperkingen onderhevige goederen

De vereenvoudigde douaneaangifte mag niet worden gebruikt voor het aangeven van goederen die aan verboden of beperkingen zijn onderworpen. Voor deze goederen blijft gelden dat zij moeten worden aangegeven met behulp van een standaard douaneaangifte.

Uitzondering bij doorlevering

De vereenvoudigde regeling geldt ook niet voor goederen die na invoer onmiddellijk aan een bedrijf in een andere lidstaat worden geleverd. In dat geval geldt er voor de btw een speciale regeling, waarbij de btw wordt geheven als de goederen hun bestemming bereiken.

Wijziging verordening

De verordening waarvan de vereenvoudigde douaneaangifte deel uitmaakt is vanwege deze wijziging op 25 juli 2019 aangepast. 

 
Kaart
Opbellen
E-mail
Info