Soufinad Consultancy
“Uw betrouwbare partner in administratieve dienstverlening…”

Extra verplichting opdrachtgever door uitbreiding minimumloon

Het wettelijk minimumloon dat voor werknemers geldt, gaat vanaf 1 januari 2018 ook gelden voor elke overeenkomst tegen beloning. Wat dit voor u als opdrachtgever betekent, leest u hieronder.

Uitbreiding minimumloon

Opdrachtnemers die op basis van een overeenkomst tegen beloning werken, moeten vanaf 1 januari 2018 minstens het minimumloon verdienen. Deze overeenkomst kan een overeenkomst van opdracht zijn, maar bijvoorbeeld ook een aanneem-, uitgeef-, of vervoersovereenkomst. Zelfstandige ondernemers zijn van deze hoofdregel uitgezonderd, aangezien zij een andere positie hebben op de arbeidsmarkt.

Verplichtingen

Voor u als opdrachtgever is het belangrijk dat u de overeenkomsten met uw opdrachtnemers checkt. Blijkt uit de overeenkomst namelijk dat u voor de gewerkte uren minder dan het minimumloon uitbetaalt, dan zult u op tijd het contract met de opdrachtnemer moeten aanpassen. Zorg ook voor een goede registratie van het aantal uren dat de opdrachtnemer voor u aan het werk is en de beloning die daar tegenover staat. Uit uw administratie moet namelijk blijken dat u de opdrachtnemer gemiddeld minstens het minimumloon betaalt voor het aantal uren dat hij of zij werkt aan een opdracht.

Tip:

Om zowel opdrachtgevers als opdrachtnemers te informeren over de uitbreiding van het minimumloon naar elke overeenkomst tegen beloning, heeft het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid twee factsheets uitgebracht: de factsheet minimumloon voor opdrachtgevers en de factsheet minimumloon voor opdrachtnemers

 
Kaart
Opbellen
E-mail
Info