Soufinad Consultancy
“Uw betrouwbare partner in administratieve dienstverlening…”

WBSO tijdelijk omlaag in 2018

Het voordeelpercentage van de tweede schijf van de WBSO is omlaag gegaan van 16% naar 14%. Het betreft een tijdelijke aanpassing die alleen voor 2018 geldt.

Eerste schijf ongewijzigd

De verlaging geldt alleen voor de tweede schijf. Om het gebruik van de WBSO door het mkb zoveel mogelijk te blijven stimuleren, blijft het percentage van de eerste schijf gehandhaafd op 32%. Eerder was nog een verlaging aangekondigd naar 31%, maar daar is nu vanaf gezien.

WBSO

De WBSO (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk) is één van de belangrijkste fiscale stimuleringsregelingen voor innovatie. Hiermee kunnen bedrijven hun loonkosten voor Speur & Ontwikkelingswerk (S&O) en andere S&O-gerelateerde kosten en uitgaven verlagen. Bedrijven dragen hierdoor minder loonheffing af (S&O-afdrachtvermindering) en de innovatieve zelfstandig ondernemer krijgt een vaste aftrek (S&O-aftrek).

Wat levert het op?

In 2018 is de S&O-afdrachtvermindering als volgt:

·  Eerste schijf: 32% (40% voor starters) van de totaal gemaakte loonkosten en de overige kosten en uitgaven voor speur- en ontwikkelingswerk voor zover deze       niet meer bedragen dan € 350.000.

· Tweede schijf: 14% over het meerdere.

De S&O-aftrek voor de ondernemer bedraagt in 2018 € 12.623. Voor startende ondernemers geldt een extra S&O-aftrek van € 6.315. 

 
Kaart
Opbellen
E-mail
Info